|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Resemnaţi, sătmărenii somaţi îşi demolează garajele
  • Urmareste-ne!

Resemnaţi, sătmărenii somaţi îşi demolează garajele 

Mai sunt mai puţin de două săptămâni până expiră şi ultima somaţie pentru dărâmareagaraje demolat garajelor. După data de 1 martie, garajele vor fi demolate de Primăria Satu Mare, iar proprietarii acestora vor primi o amendă usturătoare.

Tocmai pentru a evita acest lucru, majoritatea celor care au garaje au început deja să şi le demoleze. În ajutorul lor au venit şi anumite firme care chiar oferă bani pentru acestea şi le demolează singuri.

Garaje demolate pe linie
Proprietarii de garaje somaţi s-au pus pe treabă şi au început să le demoleze pe linie. „Am auzit că dacă nu le demolăm noi, le demolează oricum cei de la Primărie dar ne şi dă o amendă mare. Sâmbătă am început cu garajele vecinilor, iar azi am ajuns să-l demolez şi pe al meu. Ne ajutăm unii pe alţii tocmai pentru a nu avea cheltuieli mari”, ne-a spus unul dintre sătmărenii din cartierul Micro 17.

În ajutorul celor care au decis să-şi demoleze garajele au sărit şi o serie de firme care au ca obiect de activitate reciclarea deşeurilor. În funcţie de materialul din care este construit garajul, aceste firme oferă proprietarilor între 300 şi 500 de lei, pentru garajele construite în special din tablă de fier. Pentru garajele construite din bolţari de beton, preţul este mult mai mic, dar şi în această situaţie sătmărenii preferă să-l dea acestor firme. „Pe mine mă costă 500 de lei să demolez garajul. Îl dau lor să facă ce o vrea cu el. Dacă m-ar fi lăsat cu garaj, aş fi fost de acord să plătesc la Primărie 200 de lei pe an. Aşa, nu o să plătesc deloc”, a afirmat un alt sătmărean.

Cert este că, atât singuri, cât şi cu ajutorul firmelor, sătmărenii îşi dărâmă garajele pe linie, chiar dacă mai au la dispoziţie încă aproape două săptămâni până la expirarea ultimelor somaţii.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu