|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Remedii naturale impotriva tantarilor
  • Urmareste-ne!

Remedii naturale impotriva tantarilor 

Lamaita, busuiocul, cuisoarele miros bine
si alunga la fel de bine neamul insectelor
cu gura mare. Unul cate unul, tantarii isi
vor lua adio de la tine.
Sezonul cald aduce cu el si bune, si rele, si relaxare, si bazaitoare. Mici si artagosi, tantarii au, si ei, ca orice vietate, puncte slabe. De exemplu, urasc mirosul de cuisoare combinat cu cel de lamaie. Dar mai au si alte slabiciuni.

Frumoase si rele

Efectul muscatelor asupra tantarilor este deja cunoscut. Cu cat acestea sunt mai multe, cu atat sunt mai eficiente. Acelasi rol in viata insuportabilelor bazaitoare il au si tomatele. Asadar, planteaza, pe balcon, intr-o jardiniera, niste seminte de rosii. Minusculele insecte vor ocoli, cu siguranta, casa ta.

Parfum cu doua fete

Placute la miros pentru tine, dar daunatoare pentru tantari, lamaita si busuiocul sunt de mare ajutor. Frecate in mana, frunzele de lamaita elimina un miros care indeparteaza aceste insecte. Cat despre busuioc, pune un buchetel intr-un pahar de apa, la capul patului. Daca nu ai busuioc proaspat, incearca cu ulei esential de lamaita. Imbiba un disc demachiant cu cateva picaturi, pune-l pe o farfuriuta si asaza-l langa pat. Vei dormi bine!

Cuisoare cu dichis

Pune cateva cuisoare, pe o farfurioara, langa geam. Cand vezi ca-si pierd din taria parfumului, schimba-le. Pentru mai multa eficienta, taie o lamaie si infige in ea cuisoare. Asaz-o cat mai aproape de fereastra. Dupa ce se usuca lamaia, schimb-o.