Regulile de baza pentru un living decorat Feng Shui

Daca ai decis sa iti redecorezi livingul in stil feng shui, pregateste-te pentru o experienta inedita! Pe cat este de frumos, pe atat este de provocator. Regulile pe care trebuie sa le respecti sunt simple, astfel incat nu este neaparat ceva dificil.
Principiile de decor Feng Shui aduc spatiului armonie, stil si confort.
Chiar daca nu esti pe deplin convins de beneficiile pe care Feng Shui-ul le aduce in viata ta, poti incerca sa te ghidezi dupa ce presupune aceasta practica si sa vezi daca simti schimbarile promise. Echilibru, spatiu, lumina si culori – Feng Shui-ul le reuneste pe toate.
Intr-un living decorat Feng Shui primeaza frumuseta si confortul mobilei, iar camera de zi trebuie sa fie un spatiu al comunicarii astfel ca aparatura electrica nu este cea care ocupa locul principal din camera. Daca poti ascunde televizorul intr-un dulap cu usi glisante, este perfect! Mai mult televizorul si alte electronice (care in filozofia Feng Shui sunt consumatoare de energie pozitiva), nu trebuie sa fie locul central al camerei. Locul central al camerei de zi trebuie sa fie spatiul de socializare.
Livingul decorat intr-un stil Feng Shui se bucura de lumina si naturalete, iar oglinzile trebuie sa aiba un loc de cinste.
Ideal este ca acestea sa fie asezate pe aceeasi linie orizontala, pe principiul geometric, organizat.
Intr-un living decorat Feng Shui o amenajare simetrica este mereu binevenita. Principiul de baza este acela al perechii. Doua lampadare, doua fotolii, o canapea dubla, doua masute una langa alta, doua ghivece cu plante identice, asezate simetric si asa mai departe.
Toate acestea sunt solutii practice si simple de amenajare interioara care fac din living o camera Feng Shui. O alta regula importanta care sustine folosirea spatiului si organizarea intr-un living decorat Feng Shui este aceea de a folosi colturile camerei si de a le “umple”. Cum? Fie folosind plante, fie etajere de colt, fie lumina. Ideea este ca nici un colt din camera nu trebuie sa ramana intunecat sau nefolosit si gol, pentru ca in locurile goale se “ascunde” ghinonul.
Nu pozitiona scaunele dupa usa, nu aseza fotoliile in colturi si nu lasa piesele de mobilier nefolosite. Aceste obiecte trbuie sa fie utile si folositoare!
Conform unuia din principiile Feng Shui canapeaua nu trebuie pozitionata in dreptul usii, iar scaunele nu trebuie sa stea cu spatele la usii. Oglinzile, fotografiile de familie, lumanarile decorative, elementele de apa sau alte simboluri Feng Shui precum: florile, fluturii, caii, pasarile, fructele, pestii, dragonul, statuia lui Buddha – toate sunt elemente care atrag energia pozitiva si sunt des intalnite in acest tip de decor. Toate acestea sunt binevenite intr-un living decorat Feng Shui, potrivit casa-gradina.ro.
Intr-un living decorat Feng Shui toate piesele de moblier si toate decoratiunile folosite trebuie iubite. Toate trebuie sa placa si sa fie dragi celor din casa. In felul acesta vibratiile pozitive se vor mentine in casa si iti vor impulsiona pozitiv viata. Mai mult, daca iti iubesti casa, inseamna ca vei avea mereu un loc de refugiu in care sa te simti in siguranta si unde sa te poti incarca cu energie pozitiva.
Mai multe titluri din categorie:
Postat în Casa si gradina