|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Războiul cultelor aducătoare de profit, faza pe romi
  • Urmareste-ne!

Războiul cultelor aducătoare de profit, faza pe romi 

La audienţele organizate de Instituţia Prefectului ajung tot felul de probleme,crestin dintre care unele mai comice decât celelalte. Aşa se face că pastorul „creştin apostolic” Gheorghe Bud i s-a plâns prefectului Eugeniu Avram că Pavel Onişa, un alt pastor „creştin apostolic”, îi fură enoriaşii romi.

Nu de alta, dar aşa-zisul Centru Creştin Smirna se ocupă în zona Carei – Tăşnad cu „creştinizarea” romilor, o activitate care ar putea mirosi de la distanţă a afacere destul de bănoasă.

De altfel, „pastorul” Gheorghe Bud a şi invocat o sumă de 37.000 de euro pe care Pavel Onişa ar fi făcut-o nevăzută. Declaraţie care ar putea indica faptul că nu „creştinizarea” romilor ar putea fi obiectul principal de activitate al unor pseudo-pastori.

O „predică” cu tentă tragi-comică
Gheorghe Bud este un aşa-zis pastor din partea Centrului Creştin Smirna. Cetăţeanul susţine că un alt pastor, care răspunde la numele de Pavel Onişa, rezident în Statele Unite ale Americii, îi fură enoriaşii romi. „Pavel Onişa le-a făcut poze romilor şi s-a băgat peste noi”, a acuzat Gheorghe Bud. Cel mai probabil că pozele vor fi folosite în scopul strângerii de fonduri în Statele Unite ale Americii. În orice caz, prefectului Avram i se cere să intervină pe motiv că, vezi Doamne, romii s-ar supăra că nu pot fi „creştinizaţi” în linişte. „Sper să nu se întâmple ceva groaznic, căci romii sunt supăraţi”, a spus Gheorghe Bud.

Semne mari de întrebare
Gheorghe Bud susţine că întâmpină probleme cu „americanul” Pavel Onişa în localităţi precum Craidorolţ, Tăşnad, Carei, Pişcolt sau Andrid. „Noi avem probleme de la Craidorolţ şi până la Carei şi Tăşnad. Chiar şi Pişcolt şi Andrid. Sunt vreo 14 biserici în care a intrat individul ăsta, Pavel Onişa. Ne face numai probleme”, a declarat Gheorghe Bud.

Gheorghe Bud jonglează cu autorizaţiile şi cu statutul Centrului Creştin Smirna, al cărui vicepreşedinte spune că este. Gheorghe Bud îl acuză pe Pavel Onişa că a înfiinţat o biserică la Tăşnad, deşi nu avea 360 de credincioşi, cum ar prevedea statutul Centrului Smirna. Întrebat, totuşi, câţi „enoriaşi” are el, Gheorghe Bud a spus că puţin peste o sută. Concret, o sută şi ceva de credincioşi în cele 14 biserici, dintre care numai vreo zece sunt autorizate. Întrebat cum este posibil ca el să înfiinţeze 14 biserici cu doar o sută de enoriaşi, iar Pavel Onişa să nu poată înfiinţa o singură biserică, decât cu condiţia să aibă 360 de credincioşi, răspunsul pastorului Bud a fost halucinant: „Da, dar la noi ăsta e statutul vechi. La noi cu două persoane putem face filie. Dar, în prezent, dacă vrea cineva să înfiinţeze, cu statutul nou, nu poate decât cu 360 de credincioşi pentru biserică”.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu