|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Rase de caini care ne ajuta din vremuri stravechi – FOTO
  • Urmareste-ne!

Rase de caini care ne ajuta din vremuri stravechi – FOTO 


In timp ce anumite rase de caini sunt mai linistite si prefera sa leneveasca, exista si patrupede care se remarca prin capacitatea lor de a-i apara pe stapani, de a prinde infractori, de a-i ajuta pe oamenii bolnavi si de a salva vieti. Iar multi ne stau alaturi din vremuri stravechi.
Pet360 a realizat o selectie a raselor de caini carora le place sa aiba tot timpul ceva de facut si se disting prin rezistenta lor iesita din comun.
Akita
Akita
Aceasta rasa originara din Japonia este folosita pentru vanatoare de zeci de ani. Avand un corp mare si puternic, cainii din rasa Akita sunt ideali pentru persoanele bolnave care fac terapie. Sunt niste caini tacuti, insa datorita experientei lor in vanatoare au instincte puternice atunci cand se pune problema sa apere o casa. Daca aud un intrus, fac o larma imensa. Se poarta ca niste lideri, de aceea este nevoie sa fie invatati sa asculte. Au nevoie si de exercitiu zilnic.
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc de Berna
Fiind usor de recunoscut datorita blanii lungi si catifelate, ciobanescul de Berna este puternic, inteligent si agil. Aceste particularitati il fac potrivit pentru diverse sarcini in zonele reci de munte, de unde provine. In acelasi timp, cainii din aceasta rasa sunt ascultatori, agili si sociabili, fiind ideali pentru diverse activitati terapeutice. Pot fi cainii ideali pentru fermieri si conducerea cirezilor, datorita corpului lor mare si comportamentului linistit. Desi au nevoie de un antrenament constant si exercitii zilnice moderate, sunt foarte buni ca animale de companie.
Boxer
Boxer
Boxerii sunt caini inteligenti si puternici, care iubesc sa stea langa oameni. In timpul razboiului, erau folositi ca si curieri. Boxerii isi doresc foarte mult afectiunea umana, sunt rabdatori si foarte vioi in jurul copiilor. Au nevoie insa de exercitiu zilnic pentru a nu se plictisi in casa.
Marele danez
Marele danez
Cainii din aceasta rasa sunt puternici, prietenosi, plini de energie si cu adevarat impunatori. Sunt afectuosi si blanzi, insa, ceea ce ii recomanda ca animale de companie. Fiind caini de vanatoare, au instincte puternice cand vine vorba sa isi apare stapanii si sa le pazeasca locuintele. Au nevoie de spatiu pentru miscare.
Saint Bernard
Saint Bernard
Folositi la inceput pentru a ajuta la localizarea persoanelor ratacite in munti in timpul furtunilor de zapada si avalanselor, acesti caini pot sa traga greutati foarte mari si sunt usor de dresat. Cainii Saint Bernard sunt foarte puternici si blanzi in acelasi timp. Desi au nevoie de exercitiu fizic pentru a se mentine activi, sunt ideali ca animale de companie pentru o familie sau persoanele care traiesc la tara sau in suburbii.
Samoyed
Samoyed
Aceasta rasa activa iubeste sa participe la diverse activitati care implica agilitate si forta, cum ar fi impingerea greutatilor sau tragerea unei sanii. Blana lor le permite sa reziste la intemperii si la clima rece. In Siberia erau folositi pentru a pazi turmele de reni, a vana si a avea grija de stapanii lor. Cainilor din rasa Samoyed vaneaza tot ce misca, alearga si latra in casa, fiind neobositi. Asadar, se recomanda sa fie antrenati in fiecare zi si sa li se dea ceva de facut.
Schnauzer
Schnauzer
Schnauzerii obisnuiti isi au originea in Germania, unde ii pazeau pe fermieri si casele lor. Sunt niste caini protectori in mod natural si iubesc in special copiii, astfel ca sunt ideali pentru o familie. Datorita originii lor de vanatori si caini de paza, cainii din rasa Schnauzer sunt foarte inteligenti si au nevoie de un dresor experimentat, ca si de exercitiu zilnic.
Doberman Pinscher
Doberman Pinscher
Cainii din rasa Doberman Pinscher sunt eleganti si puternici, au rezistenta si viteza mari. Inteligenta si faptul ca pot fi dresati usor i-au transformat in caini politisti si caini de razboi. Sunt neinfricati si ascultatori si au instincte de paza. Sunt foarte afectuosi cu stapanii lor.

Adauga un comentariu