Pui cu iaurt de casa si lamaie
Una din numeroasele variante, extrem de apetisanta, de a gati carnea de pui!
Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 1 pui mare portionat
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de miere
- 1 bucatica de ghimbir
- 4 iaurturi natur
- 2 catei de usturoi
- 3 lamai
- 2 lingurite de praf de curry
- 1 lingurita de seminte de anason
- frunze de coriandru pentru decor
- sare si piper
Mod de preparare
1. Curata si toaca usturoiul. Stoarce doua lamai. Curata si taie ghimbirul.
2. Asaza bucatile de pui pe o farfurie. Marineaza-le intr-un amestec de zeama de lamaie, usturoi, ghimbir si ulei de masline. Lasa la marinat o ora.
3. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Scurge bucatile de pui si unge-le cu miere.
4. Toarna iaurturile intr-o tava care intra la cuptor. Sareaza si pipereaza. Adauga praful de curry si anasonul. Amesteca bine. Pune deasupra bucatile de pui unse cu miere. Pune deaupra rondele de lamaie. Introdu la cuptor pentru 45 de minute, intorcand carnea din cand in cand.
5. Scoate pe un platou, decoreaza puiul cu iaurt de casa cu cateva frunze de coriandru si serveste indata!