|marți, aprilie 23, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » PROIECT TRANSFRONTALIER DERULAT LA LICEUL TEORETIC GERMAN
  • Urmareste-ne!

PROIECT TRANSFRONTALIER DERULAT LA LICEUL TEORETIC GERMAN 

În perioada 8-14 decembrie la Liceul Teoretic Germanproiect transfrontalier liceul teoretic german
„Johann Ettinger”, se desfășoară prima întâlnire
din cadrul proiectului “Diversitatea ne face mai bogați”,
proiect derulat în parteneriat cu Liceul Vocațional
„Szechenyi Istvan” din Hatvan, Ungaria.
Proiectul este finanțat de fundația
ACES (Academy of Central European Schools), din Viena.

 
La activitățile derulate în această perioadă sunt implicați 15 elevi și 2 profesori din Ungaria, respectiv două clase de liceu (a X-a A/B și a X-a C) și 8 profesori de la Liceul Teoretic German. În prima zi de activități, 9 decembrie, au avut loc workshop-uri de muzică și de teatru. Azi, 10 decembrie, elevii au fost antrenați într-o activitate extrem de interesantă, intitulată “Vânătoarea de comori”, activitate prin care aceștia au avut posibilitatea să cunoască și să descopere frumusețile orașului Satu Mare. Printr-o altă activitate, ce a presupus vizionarea unor prezentări power-point și a unor filmulețe, elevii au făcut cunoștință cu obiceiurile și tradițiile regiunilor din care fac parte școlile participante la proiect. Elevii din Ungaria sunt cazați la familiile elevilor implicați în proiect de la Liceul Teoretic German.

Rezultatele activităților din cadrul workshop-urilor derulate în această săptămână se vor prezenta vineri, 13 decembrie, în cadrul unui spectacol ce va avea loc la Filarmonica “Dinu Lipatti”, Satu Mare.

De asemenea, în luna februarie va urma vizita elevilor și profesorilor de la Liceul Teoretic German la Școala parteneră din proiect. Potrivit coordonatorului proiectului prof. Anderco Aida, rezultatele așteptate la finalul proiectului sunt: existența unei pagini Web, un logo al proiectului, un CD cu activitățile din proiect, o revistă despre stilul de viață al tinerilor și despre activitățile proiectului, precum și realizarea unui colț al proiectului în ambele școli.

Limba de comunicare în cadrul proiectului este engleza.

Mai multe informații referitoare la proiectul internațional “Diversitatea ne face mai bogați”, se pot afla de pe pagina wikispaces a proiectului www.diversity-makes-rich.wikispaces.com.
 
 

Adauga un comentariu