|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Profesorii debutanţi ar putea primi o majorare salarială de până la 10% în 2014
  • Urmareste-ne!

Profesorii debutanţi ar putea primi o majorare salarială de până la 10% în 2014 

Personalul didactic din învățământul preuniversitarprofesorii-debutanti-ar-putea-primi-o-majorare-salariala-de-pana-la-10-in-
și universitar de stat cu vechime în învățământ de
până la 6 ani ar putea beneficia de o majorare
salarială de până 10% anul viitor, potrivit unui proiect
de Ordonanță de Urgență privind salarizarea
personalului plătit din fonduri publice în anul 2014,
precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice
, publicat de Ministerul Finanțelor.
„Având în vedere importanța deosebită a acestui sector în dezvoltarea generală a societății românești se impune asigurarea unei remunerații mai atractive pentru această categorie de personal și în special pentru cadrele didactice tinere. Astfel, o mai bună motivare a acestora ar putea conduce la creșterea performanțelor profesionale și implicit la o mai bună pregătire a elevilor și studenților”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, pentru medicii și farmaciștii rezidenți cu un salariu brut mai mic decât 3.000 lei se prevede o bursă în valoare de 670 lei. Potrivit notei de fundamentare, această decizie este generată de faptul că, în prezent, medicii rezidenți beneficiază de venituri salariale care nu îi motivează să își desfășoare activitate în unități sanitare din România, înregistrându-se, în ultima perioadă, migrări masive ale acestora către unități sanitare din alte țări.

Proiectul de act normativ prevede că, în anul 2014, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției/salariilor funcției/indemnizațiilor de încadrare personalului plătit din fonduri publice se menține la nivelul lunii decembrie a acestui an, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

‘Ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe funcții, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu condiția încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget’, se mai arată în documentul citat.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu