|sâmbătă, iulie 31, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » PRODUCĂTORII ŞI COMERCIANŢII DE PÂINE, SUB CONTROL
  • Urmareste-ne!

PRODUCĂTORII ŞI COMERCIANŢII DE PÂINE, SUB CONTROL 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor,
sprijiniţi de poliţişti rutieri şi de siguranţă publică,
desfăşoară în această perioadă, în întreg judeţul,
acţiuni de combatere şi prevenire a ilegalităţilor
ce se comit în domeniul producerii, depozitării
şi comercializării produselor cerealiere
şi de panificaţie.

În contextul acestor acţiuni a fost constatată comiterea unor infracţiuni, au fost confiscate autoturisme şi bunuri, fiind totodată aplicate şi sancţiuni contravenţionale.

Astfel, pentru încălcarea dispoziţiilor O.U.G. 12/2006 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale al căror cuantum a depăşit suma de 35.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 3 autovehicule aparţinând unor societăţi comerciale sau unor întreprinderi individuale care desfăşoară activităţi în acest domeniu. Au fost ridicate în vederea confiscări şi produse în valoare de aproximativ 3.500 lei. Pentru încălcarea altor prevederi legale au mai fost aplicate 15 amenzi, în valoare de peste 1.500 lei.

3 infracţiuni au constatat poliţiştii la legea evaziunii fiscale, Legea 241/2005, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 700.000 lei. În aceste cazuri se întocmeau facturi fictive, neevidenţiate în contabilitatea firmei, urmărindu-se sustragerea de la plata impozitelor şi a taxelor, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat.