|duminică, septembrie 19, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Primarul Piteştiului: Legea să prevadă 14 zile până la eutanasierea unui câine capturat, nerevendicat şi neadoptat
  • Urmareste-ne!

Primarul Piteştiului: Legea să prevadă 14 zile până la eutanasierea unui câine capturat, nerevendicat şi neadoptat 

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc,
a declarat, luni, la dezbaterile din Parlament
privind legea câinilor comunitari, că un maidanez
ar trebui eutanasiat după 14 zile de la aducerea
într-un adopost, dacă nimeni nu-l revendică
sau nu-l adoptă în această perioadă,
informează agerpres.ro.
Tudor Pendiuc a explicat că la Piteşti există cel mai mare adăpost de câini fără stăpân din lume, dar, cu toate acestea, problema maidanezilor nu a fost rezolvată.

„La ora actuală sunt cazaţi acolo 3.750 de capete, toţi sterilizaţi. De la începutul anului până acum au fost adoptaţi extern, în Germania, 1.519, adoptaţi intern – 240, iar morţi, cum spune legea, 1.068. Să facem un calcul şi veţi vedea dumneavoastră că sunt în jur de 3.900 de exemplare care au fost hrănite, la un moment dat, în acest adăpost. Şi care este efectul? În Piteşti avem 6.000 de câini fără stăpân. (…) Deci, să-i sterilizeze, este clar, experienţa Piteştiului arată că nu merge. Ce este de făcut?”, a spus Pendiuc.

Primarul Piteştiului a explicat că două săptămâni sunt suficiente pentru ca oamenii să revendice o parte din câini sau să-i adopte.

„Termenul acela de şapte zile pe care domnul primar general l-a propus pentru o categorie de animale… Eu aş propune domnilor parlamentari să avem un termen de 14 zile de la înregistrarea intrării în adăpost a animalului capturat. (…) Se dau primele şapte zile pentru câinii care pot fi revendicaţi pe baza actului de proprietate sau a unor însemne de proprietate. (…) Încă şapte zile pentru cei care pot fi adoptaţi. Stabileşti, sigur, nişte reguli. Şi abia după ce şapte zile plus altele şapte, 14 zile, câinii care nu sunt revendicaţi, nu sunt adoptaţi să fie eutanasiaţi”, a declarat Tudor Pendiuc.

El s-a referit şi la exemplarele de valoare chinologică sau pe care anumite instituţii le pot prelua pentru pază şi apărarea bunurilor.

„Niciun fel de problemă. Acele exemplare pot fi adoptate de cei care constată aşa ceva şi de ONG-urile de protecţie a animalelor. Pot veni să le adopte fără nicio problemă, iar adopţia să se refere la orice persoană fizică sau juridică din ţară sau străinătate”, a mai declarat primarul municipiului Piteşti.

Citeste mai departe