|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Primăria Voluntari: Cei aproximativ 2.000 de câini de pe domeniul public, ridicaţi începând de luni
  • Urmareste-ne!

Primăria Voluntari: Cei aproximativ 2.000 de câini de pe domeniul public, ridicaţi începând de luni 

Primăria Voluntari a început, luni, identificarea
şi ridicarea a aproximativ 2.000 de câini de
pe domeniul public al oraşului, care vor fi duşi
într-un adăpost, pentru efectuarea analizelor
medicale, ulterior vor fi crotaliaţi şi sterilizaţi,
iar cei care sunt bătrâni sau bolnavi vor
fi eutanasiaţi.
Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Primăriei Voluntari, începând de luni a fost demarată „o amplă acţiune de identificare şi ridicare a tuturor câinilor care se găsesc pe domeniul public al oraşului”.

Reprezentanţii administraţiei publice a oraşului Voluntari au declarat marţi, că în acest oraş sunt, potrivit ultimelor verificări, aproximativ 2.000 de câini, dintre care aproximativ 200 sunt sterilizaţi.

Acţiunea de identificare şi prindere a câinilor fără deţinător va fi executată de SC Ecovol SA, aflată în subordinea Consiliului Local, care dispune de un serviciu specializat de dezinfecţie, dezinsecţie şi ecarisaj. Structura de ecarisaj este nou înfiinţată.

„Prin intermediul acestei structuri, se va face colectarea câinilor fără stăpân de pe teritoriul oraşului Voluntari, în colaborare cu alte societăţi cu acest obiectiv de activitate, respectiv Pet Solution and Consulting Team SRL”, au arătat sursele citate.

Câinii vor fi colectaţi şi duşi într-un adăpost unde li se vor efectua analizele medicale, vor fi crotaliaţi şi sterilizaţi, iar cei care sunt bătrâni sau bolnavi vor fi eutanasiaţi, conform prevederilor legale în vigoare.

Citeste mai departe