|luni, februarie 26, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Prima ninsoare în Gorj. La Rânca, zăpada măsoară câţiva centimetri
  • Urmareste-ne!

Prima ninsoare în Gorj. La Rânca, zăpada măsoară câţiva centimetri 

Stratul de zăpadă în zona montană Rânca atinge trei centimetri,prima-ninsoare-in-gorj-la-ranca-zapada-masoara-cativa-centimetri după ce a început să ningă în noaptea de duminică spre luni,iar la peste 2.000 de metri este şi de zece centimetri, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Potrivit acestuia, accesul pe drumul care face legătura între localitatea Novaci şi staţiunea Rânca se face în condiţii foarte bune, şoseaua fiind curată.

‘De azi-noapte (duminică noapte – n.r.) a început să ningă în zona montană Rânca, stratul de zăpadă este de 2-3 centimetri în acest moment, dar există premisele să mai crească. În zona de creastă, stratul de zăpadă e mai mare, undeva aproape de zece centimetri. Şoseaua este curată, încă nu sunt probleme cu accesul către staţiune. O să urmărim în perioada următoare să vedem care va fi evoluţia vremii, să vedem dacă este stratul de zăpadă pe care îl aşteptăm şi pe care îl aşteaptă toată lumea, ce va permite amenajarea pârtiilor de schi şi, în funcţie de aceasta, să putem să spunem că vom declanşa pregătirile pentru sezonul de iarnă, amenajarea pârtiilor şi tot ce este necesar ca să începem un sezon de iarnă cât mai plăcut şi cât mai lung în staţiune’, a afirmat luni Sabin Cornoiu.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu