|miercuri, septembrie 27, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » Prefectura continuă monitorizarea luptei împotriva contrabandiştilor
  • Urmareste-ne!

Prefectura continuă monitorizarea luptei împotriva contrabandiştilor 

Instituţia Prefectului Satu Mare anunţă că potrivit centralizatorului acţiunilorPrefectura continuă monitorizarea luptei împotriva contrabandiştilor şi a rezultatelor obținute în cadrul Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări și a evaziunii fiscale, în luna ianuarie a acestui an lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cei ai Birourilor Vamale şi cei ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au întreprins 92 acţiuni.

Ca urmare a acestor acţiuni au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare de 79.945 lei. Dintre acestea, 9.918 pachete de ţigări, 18 litri de alcool, 1,55 metri cubi de masă lemnoasă. Totodată, în luna ianuarie a anului curent au fost abandonate 11.680 fire de ţigări. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 17 contravenţii, cu o valoare de 46.500 lei. Prejudiciul creat statului român este de 79.945 lei.

Instituţia Prefectului menţionează că în baza ordinului prefectului nr.343/2012 este constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din grupul de lucru condus de prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu