|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » PREFECTUL S-A ÎNTÂLNIT CU OAMENII DE AFACERI SĂTMĂRENI
  • Urmareste-ne!

PREFECTUL S-A ÎNTÂLNIT CU OAMENII DE AFACERI SĂTMĂRENI 

În data de 5 noiembrie, prefectul Eugeniu AvramIntalnire
a avut o întâlnire cu un grup de oameni de afaceri,
şi anume domnii: Mureşan Cornel, Holczli
Josef şi Markos Tiberiu, pe care i-a asigurat
de sprijinul său în popularizarea şi în realizarea
unor idei constructive.

 
Cunoscând judeţul şi potenţialul acestuia, prefectul Eugeniu Avram şi-a arătat convingerea că există şanse reale ca, într-un termen scurt, Satu Mare să devină un puternic centru economic care implică tehnologie avansată energoeficientă şi prietenoasă faţă de mediu.

Au fost discutate probleme ce vizează necesitatea depăşirii unor blocaje în afaceri, consolidarea relaţiilor personale şi în special cele ce vizează producţia pentru export, promovarea unor proiecte transfrontaliere. Oamenii de afaceri au fost interesaţi să cunoască mai în detaliu cum se face orientarea profesională a tineretului, manifestându-şi dorinţa de a participa la întâlniri cu elevi şi profesori pentru a le explica acestora cerinţele actuale şi de perspectivă ale mediului de afaceri. În acelaşi timp au dorit să sublinieze importanţa accesării proiectelor transfrontaliere în perioada 2014-2020 unde sunt alocate importante sume de bani, respectiv peste 200 milioane de euro.
În acest sens, prefectul le-a propus un prim pas, şi anume organizarea unei întâlniri pe tema: „Propuneri şi sugestii pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri”, la care vor fi invitaţi să participe şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate cu atribuţii în domeniile finanţelor, forţei de muncă, învăţământ, inspecţia teritorială de muncă, cât şi cadre universitare din cadrul Universităţii tehnice.

La finalul întâlnirii s-a stabilit ca această întâlnire de lucru să aibă loc în data de 12 decembrie 2013, ora 12,00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.
 

Adauga un comentariu