|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Prefectul cere măsuri pentru protejarea oamenilor fără adăpost pe timpul iernii
  • Urmareste-ne!

Prefectul cere măsuri pentru protejarea oamenilor fără adăpost pe timpul iernii 

În cadrul şedinţei de ieri a Comisiei de Dialog Social, preşedintele CNSLR-FrăţiaPrefectul cere măsuri pentru protejarea oamenilor fără adăpost pe timpul iernii Satu Mare, Dan Burulea, a ridicat problema comunităţilor formate din oameni fără adăpost, care se dezvoltă în voie în anumite zone ale oraşului. Astfel de comunităţi s-au format sub tribunele fostului stadion Unio, pe malurile Someşului şi în pădurea Păuleşti.

Prefectul Eugeniu Avram a cerut mai multă implicare din partea instituţiilor deconcentrate, arătând că aceşti oameni fără adăpost nu trebuie neglijaţi şi nici abandonaţi, mai ales în perioada sezonului rece. Prefectul Avram s-a declarat nemulţumit de faptul că ONG-urile reuşesc să fie mai eficiente decât instituţiile statului în această privinţă.

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, a arătat că adăpostul de noapte este supraaglomerat, cele 67 de paturi fiind insuficiente pe perioada iernii. Chiar şi persoanele care se adăpostesc la UPU, după ce sunt ţinute 2-3 ore, sunt lăsate de ambulanţă la poarta adăpostului de noapte. Pentru a putea ajuta eficient aceste persoane defavorizate se impune construirea unui adăpost de noapte mult mai încăpător.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu