|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Ponta vrea ca românii să mănânce mai multă carne de vită, pentru a putea exporta carnea de porc
  • Urmareste-ne!

Ponta vrea ca românii să mănânce mai multă carne de vită, pentru a putea exporta carnea de porc 

Românii ar trebui să consume mai multă carneponta-vrea-ca-romanii-sa-manance-mai-multa-carne-de-vita-pentru-a-putea-exporta-carnea-de-por
de vită, iar carnea de porc să fie exportată în China,
unde piaţa a fost deblocată, a afirmat premierul
Victor Ponta, considerând că „mentalitatea
consumatorului” se poate schimba prin efortul
comun al Guvernului, opiniei publice şi mass-media.
El a discutat, miercuri, pe această temă cu unii dintre agricultorii prezenţi la Târgul internaţional de produse agricole INDAGRA, după ce a vizitat toate staulele cu animale.

În cortul amenajat ca grajd pentru vaci, agricultorii i-au prezentat premierului diferite rase crescute pentru carne, inclusiv bovine renumite pentru carnea de calitate, şi au arătat că în România au fost importate rase superioare pentru producţia de carne abia în urmă cu cinci-şase ani.

„Să facem campanie că, acum, porcii avem voie să-i exportăm în China, să mâncăm noi mai multă vită. Ca să-i schimbăm pe români de pe porc pe vită nu-i uşor, să ştiţi”, le-a spus şeful Executivului.

Ponta a reluat această temă şi la finalul vizitei, arătând că exportul de carne creează şi posibilitate de creştere a acestui domeniu.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu