|duminică, august 1, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Ponta: Orice decizie finală referitoare la acordul cu FMI va fi prezentată Parlamentului
  • Urmareste-ne!

Ponta: Orice decizie finală referitoare la acordul cu FMI va fi prezentată Parlamentului 

Orice decizie finală referitoare la acordul cu
Fondul Monetar Internaţional va fi prezentată
Parlamentului, a precizat marţi premierul Victor Ponta,
care a menţionat că miercuri seară vor începe,
în mod oficial, discuţiile cu Comisia Europeană şi FMI
pentru un nou acord, informează agerpres.ro.


„Orice decizie finală referitoare la acordul cu FMI, eu, ca prim-ministru, am datoria – şi cred că e foarte bine – să o prezint după aceea Parlamentului. În USL, în primul rând, pentru că USL-ul e cel care girează Guvernul, mai departe, însă, Parlamentului. E vorba totuşi de un angajament în următorii doi ani, pe care toate instituţiile reprezentative ale statului trebuie să-l cunoască”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a spus că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu preşedintele Traian Băsescu a reieşit că miercuri seară vor începe, în mod oficial, discuţiile cu Comisia Europeană şi FMI pentru un nou acord.

„Deşi Guvernul este, sigur, titularul negocierii, şi preşedintele ţării, şi guvernatorul Băncii Naţionale sunt implicaţi, conform legii”, a subliniat primul-ministru.

Ponta a mai arătat că în acest moment nu poate face precizări referitoare la numărul de disponibilizări care vor avea loc, dar a atras atenţia asupra faptului că există companii care încă sunt pe pierdere, problema principală fiind în zona transporturilor.

Citeste mai departe