|vineri, mai 14, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Ponta ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal dacă „se blochează politicianist”
  • Urmareste-ne!

Ponta ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal dacă „se blochează politicianist” 

Premierul Victor Ponta a declarat azi, la Palatul Parlamentului, că ia în calcul angajareaponta-ia-in-calcul-angajarea-raspunderii-guvernului-pe-codul-fiscal-daca-se-blocheaza-politicianist răspunderii guvernului pe proiectul Codului fiscal, dacă acesta va fi blocat în mod politicianist.

„Eu voi face toate eforturile ca acest Cod (fiscal—n.r.) să se adopte până la sfârșitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii guvernului, dacă, la un moment dat, se blochează politicianist de către PNL sau de către altcineva, iau în calcul și acest lucru. Din punctul meu de vedere, până la sfârșitul sesiunii parlamentare trebuie să avem adoptat Codul fiscal și Codul de procedură fiscală, ca să avem 6 luni de pregătire a implementării”, a declarat Ponta, la finalul unei discuții cu ONG-urile pe marginea legii electorale.

Întrebat ce va face în cazul unei moțiuni de cenzură, el s-a arătat optimist. „Mă descurc cu moțiunile de cenzură”, a spus Ponta.

Premierul a caracterizat Codul fiscal propus ca fiind unul „bun”, care propune schimbări fiscale ce păreau „o utopie” în urmă cu 3-4 ani.

„Pe mine mă interesează să avem Codul fiscal, pentru că este un cod bun și pentru că schimbările fiscale, România, după 3 ani de creștere economică, și le poate permite cu adevărat. Nu ni le puteam permite în 2011 sau 2012, era o utopie. Dar, după ce 3 ani de zile la rând — creștere economică, reducerea deficitului bugetar, investiții străine mai multe, după ce am reparat lucrurile sociale, după ce am văzut că reducerea CAS a funcționat, ce mă interesează este să se facă acest Cod fiscal. Că, după aia, ‘e al PNL, al PSD’, în realitate nu e nici al PNL, nici al PSD, nici al altcuiva, este al unor oameni care au lucrat tot anul trecut. (…) Acum este un text, e o propunere.

Citeste mai departe