|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Polonezii au găsit gaze naturale în zona Moftin
  • Urmareste-ne!

Polonezii au găsit gaze naturale în zona Moftin 

Companiile Serinus Energy, KMG International și Winstar Satu Mare au realizatprospectiuni în ultimele săptămâni o serie de prospecţiuni în satul Moftinu Mic cu două sonde de explorare, până la o adâncime de 1.500 de metri. Mai mult, Serinus, KMG International și Winstar Satu Mare au făcut prospecțiuni 3D în zonele Tășnad , Carei, Acâș, Moftin, Craidorolț, Săcășeni și Santău în căutare de hidrocarburi.

Serinus a anunțat miercuri rezultatele preliminare ale forajelor de la Moftinu Mic, oficialii companiei exprimându-și optimismul că nu peste mult timp vor putea fora după petrol și gaze la Moftin. ”Sonda Moftin – 1001 a găsit multiple zone cu gaz în Satu Mare”, a anunțat Serinus Energy. Sonda Moftin-1001 a ajuns la o adâncime de 1.463 de metri. Rezultatele preliminare arată că în zonă există rezerve de hidrocarburi, dar este nevoie de evaluări suplimentare pentru a confirma dacă este posibilă exploatarea lor.

”Aceste zone prezintă proprietăți bune de bazin (rezervor), deși datele preliminare nu sunt concludente cu privire la existența hidrocarburilor în acestea, și va fi nevoie de evaluări ulterioare pentru confirmarea potențialului de comercializare. Lucrările vor reîncepe în februarie, Serinus va solicita aprobările pentru noile foraje la începutul lunii ianuarie a anului viitor”, se arată într-un comunicat remis de Serinus Energy.

Forarea celor două sonde are loc la doi ani după ce Winstar şi KMG International au efectuat o serie de teste în zonă, care au evidenţiat un potenţial de hidrocarburi de circa 45.300 metri cubi pe zi. Winstar efectuează în prezent un test seismic 3D suplimentar în localitatea Santău din Satu Mare, ale cărui date vor fi interpretate în primul trimestru al anului viitor.

Adauga un comentariu