|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » POLIŢIŞTII DIN SOCOND AU PRIMIT O MAŞINĂ NOUĂ
  • Urmareste-ne!

POLIŢIŞTII DIN SOCOND AU PRIMIT O MAŞINĂ NOUĂ 

Un nou autoturism Dacia Logan a fost repartizat
Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare,
în baza unui proiect ce pune accent pe dezvoltarea
conceptului poliţiei de proximitate în mediul
rural şi integrarea comunităţilor dezavantajate
economic în societate.

 
Proiectul, demarat în parteneriat de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) – Direcţia de Ordine Publică şi Fondul de Coeziune Elveţian, are ca principal obiectiv întărirea capacităţii poliţiei de ordine publică în mediul rural. Se urmăreşte astfel prevenirea infracţionalităţii şi a victimizării, creşterea sentimentului de siguranţă pentru comunităţile rurale, precum şi intervenţia operativă a Poliţiei în rezolvarea sesizărilor.

Aceste obiective pot fi realizate în primul rând prin dezvoltarea capacităţilor de formare în domeniul poliţiei rurale, dar şi prin oferirea unui suport logistic şi operaţional corespunzător. În consecinţă, mai multe autoturisme de poliţie au fost repartizate judeţelor, maşina alocată Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare ajungând la Socond, Post de Poliţie din cadrul Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală. Repartizarea autoturismelor a fost făcută în baza unei evaluări întocmite de Direcţia de Ordine Publică, din cadrul IGPR, ce a avut în vedere pe lângă situaţia infracţională ori contravenţională şi elemente demografice sau sociale.

Folosirea în patrulări a noului autoturism va facilita contactul direct cu locuitorii din comunităţile defavorizate şi va contribui la întreţinerea unei comunicări active şi a unei intervenţii prompte la evenimente.