|duminică, iunie 13, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Poliţia Română: Omar Hayssam a fost mutat în penitenciar. Procesul în care sirianul este judecat pentru înşelăciune şi delapidare a fost amânat
  • Urmareste-ne!

Poliţia Română: Omar Hayssam a fost mutat în penitenciar. Procesul în care sirianul este judecat pentru înşelăciune şi delapidare a fost amânat 

UPDATE 12:05 – Poliţia Română a emis un comunicat
oficial în care a precizat că Omar Hayssam a fost
transferat dintr-un centru de reţinere şi arest
preventiv al Poliţiei într-o unitate din cadrul
Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
„Reamintim faptul că acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., în custodia Poliţiei Române, fiind introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism în octombrie 2012 şi la 16 ani închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni în noiembrie 2012”, se arată în comunicatul IGPR.

Transferul vine abia după patru zile de la aducerea în ţară a sirianului. Deocamdată nu se ştie penitenciarul la care a fost transferat.
—————————————————————

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat pentru 31 iulie judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză pe sirian de înşelăciune şi delapidare.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti că Omar Hayssam nu este în unităţile lor, astfel că acesta nu a putut să fie adus marţi la instanţă pentru judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare.

Grefierul şedinţei a anunţat că Tribunalul Bucureşti a făcut adrese la poliţie pentru a-l aduce în instanţă, iar „Poliţia a răspuns că sunt în imposibilitatea de a ne transmite locul de detenţie al lui Omar Hayssam”.

Omar Hayssam – aflat din 19 iulie în custodia Poliţiei Române, potrivit autorităţilor – trebuia să fie adus, astăzi, la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare. arestarea preventivă a lui Hayssam în acest dosar, cererea având termen în 23 iulie.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, de cumnatul său, Mihai Nasture şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare.

Citeste mai departe