|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Podul Calafat-Vidin, inaugurat în prezenţa lui Ponta şi a comisarului european Johannes Hahn. Care sunt taxele de traversare
  • Urmareste-ne!

Podul Calafat-Vidin, inaugurat în prezenţa lui Ponta şi a comisarului european Johannes Hahn. Care sunt taxele de traversare 

Podul Calafat-Vidin, al doilea peste Dunăre
între România şi Bulgaria, a fost inaugurat
vineri în prezenţa premierului Victor Ponta,
a omologului său bulgar, Plamen Oreşarski,
şi a comisarul european pentru
politică regională, Johannes Hahn.
La ceremonie sunt aşteptaţi şi preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, demnitari bulgari şi români, între care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu. De asemenea, este invitat şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, care a semnat în martie 2000, în calitate de şef al Guvernului, acordul româno-bulgar referitor la construirea unui nou pod mixt.

Podul dintre Calafat şi Vidin, cofinanţat din Fondul de Coeziune al UE, este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă oraşul german Dresda de oraşul Istanbul din Turcia.

Podul are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Costurile construcţiei, care până în anul 2011 erau estimate la circa 225 de milioane de euro, au depăşit cel mai probabil 250 milioane de euro.

Care sunt taxele pentru trecerea peste podului

Pietonii şi bicicliştii, precum şi ambulanţele şi vehiculele folosite de poliţie şi pompieri vor fi scutite de plata taxelor care vor fi percepute pentru traversarea noului pod de peste Dunăre, la Calafat-Vidin.

Soferii de autoturisme cu cel mult 8+1 locuri si de masini transport marfa cu greutate mai mica de 3,5 tone vor plati o taxa de 27 lei (6 euro) pentru trecerea peste noul pod de la Calafat-Vidin, pentru masinile cu mai mult de 9 locuri si maximum 23 locuri pe scaune taxa fiind de 54 lei (12 euro).

Citeste mai departe

Adauga un comentariu