|vineri, decembrie 1, 2023
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Plantele ideale pentru interior
  • Urmareste-ne!

Plantele ideale pentru interior 

Sute de tipuri de plante de apartament sunt ideale
pentru alegerea dumneavoastra. Plante de apartament
imbunatatesc calitatea aerului interior prin luarea
dioxidului de carbon si degajarea de oxigen.
Ele aduc lumina si energie in camera. 

Cu toate acestea, unele plante de apartament sunt toxice si ar trebui manipulate cu grija. Intrebati un specialist care plante sunt ideale pentru interior si cum trebuie ingrijite.

Plantele tropicale

Filodendronul cu floare de culoare rosie este o planta care creste usor si prospera in solul umed si are in acelasi timp nevoie de razele soarelui. Forma frunzelor este una deosebita, cu frunze mari si placute pentru un interior aerisit.

Feriga este una dintre cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului. Exista sute de soiuri de feriga si se intretin foarte usor, nu au nevoie de multa lumina si nici de multa apa.

Plantele care infloresc

Plantele inflorite sunt un dar foarte apreciat de catre receptor. Spre deosebire de un buchet de flori, o planta inflorita poate tine chiar cateva saptamani. Multe plante cu flori, ne incanta atunci cand infloresc an de an: craciunita, crinii, trandafirii, azaleele, violetele africane. Cele mei multe dintre aceste plante prefera solul umed, bogat in nutrienti si lumina.

Lumina
Ficusul este o planta careia ii place foarte mult lumina. Odata localizat, ficusului nu-i place sa fie mutat si va avea urmari negative daca ii va fi schimbat locul. Aceasta planta poate creste pana la 20 de metri. Frunzele sunt largi, in forma de vioara.

Umiditate
Ficusul si alte plante tropicale de apartament au nevoie mare de umiditate. Uda-le des cu apa curata sau monteaza un umidificator pentru a le pastra intr-o stare excelenta. Cactusul in schimb, se adapteaza foarte bine si nici nu are nevoie sa fie udat decat o data pe luna.

Plante toxice

Multe plante, desi sunt frumoase, nu sunt potrivite pentru case in care se afla copii mici sau alimale de casa. Printre acestea se nunara: poinsettia, dracena, crizantema, narcisa, muscata, feriga, oleandru, aloe, lalea, crin.

Adauga un comentariu