|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Plante aromatice la ghiveci: oregano
  • Urmareste-ne!

Plante aromatice la ghiveci: oregano 

Oregano este o planta care se poate creste foarte
usor in ghiveci, pe balcon. Aceasta planta aromatica
este folosita foarte des in bucataria italiana
pentru ca ofera o aroma deosebita mancarurilor.
Se foloseste proaspat sau uscat.
Oregano este o planta aromatica originara din zona mediteraneana. Oregano se poate folosi proaspat sau uscat la sosuri, paste, pizza,  salate sau ca remediu natural pentru probleme gastrointestinale sau respiratorii, informeaza agroromania.manager.ro.

Cultivare si ingrijire

Ghiveciul se pozitioneaza intr-un loc insorit, deoarece planta se dezvolta foarte repede daca beneficiaza de lumina naturala. Este bine sa smulgi din cand in cand frunzulitele de oregano pentru a stimula dezvoltarea si indesirea plantei.

Udare

Se uda regulat, dar nu in exces; pamantul trebuie sa se usuce intre udari, iar daca se intarzie nu dauneaza cu nimic, pentru ca oregano este foarte rezistent la seceta. Pamantul trebuie sa fie aerat, usor drenabil. La nevoie, se foloseste un fertilizator lichid diluat.

Inmultire

Oregano se inmulteste prin seminte, lastari sau butasi de frunze. Semintele germineaza greu. E posibil ca oregano sa aiba nevoie de transplantare intr-un ghiveci mai mare. Transplantarea se face, la nevoie, cam la 6 luni, intr-un ghiveci de cel mult 14 cm diametru.