|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Peste 200 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice de sărbătorile Naşterii Domnului
  • Urmareste-ne!

Peste 200 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice de sărbătorile Naşterii Domnului 

 Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi pe perioada acestui sfârşit de an,Peste 200 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice de sărbătorile Naşterii Domnului în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

In perioada 24-28 decembrie a.c, peste 200 de jandarmi vor executa misiuni de asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică atât în municipiul Satu Mare, cât şi în localităţile  Carei, Negreşti şi Tăşnad, Beltiug şi în zona de competenţă a acestora.

Pentru ca  sărbătorile Crăciunului să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la aceştia.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare o serie de misiuni  de asigurare  a ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârsesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Patrulele de ordine şi siguranţă publică vor fi prezente  atît în mediul urban cât şi în mediul rural  asigurând liniştea cetăţenilor pe parcursul sărbătorilor specifice trecerii dintre ani.

Cu acest prilej, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi sfătuieşte cetăţenii care vor participa la aceste manifestări,

-să respecte regulile stabilite de organizatori;
-să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,
-să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;
-să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice;
-să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;

           În preajma sărbătorilor Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos,  Jandarmeria Satu Mare  adresează tuturor sătmărenilor gânduri bune, urări de sănătate, linişte sufletească şi bucurii alături de cei dragi şi apropiaţi !

CRĂCIUN FERICIT!

Adauga un comentariu