|miercuri, septembrie 27, 2023
Sunteti aici: Home » Interne » PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR
  • Urmareste-ne!

PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR 

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR
judiciară faţă de 199 de persoane şi au fost înregistrate 31 de înlocuiri ale măsurilor
preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În perioada 5 – 12 februarie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 199 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 55 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 144 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 31 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu arestarea preventivă (în 11 cazuri), cu executarea pedepsei închisorii (în alte 11 cazuri) și cu măsura condamnării cu suspendare (într-un alt caz).

De asemenea, măsura controlului judiciar a fost preschimbată în măsura arestului la domiciliu (într-un caz) şi cu măsura educativă a asistării zilnice (într-un caz).

Totodată, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu arestarea preventivă (într-un caz), cu executarea pedepsei cu închisoarea (în 2 cazuri) și cu măsura suspendării executării pedepsei cu închisoarea (în alte 2 cazuri).

Adauga un comentariu