|duminică, iunie 20, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » PDL a făcut portretul-robot al candidatului pentru Cotroceni. Blaga nu intră în cursă, Predoiu – „cel mai competent” din partid
  • Urmareste-ne!

PDL a făcut portretul-robot al candidatului pentru Cotroceni. Blaga nu intră în cursă, Predoiu – „cel mai competent” din partid 

Colegiul Director al PDL a stabilit, sâmbătă,
la Baia Mare, profilul candidatului partidului pentru
funcţia de preşedinte, acesta trebuind să prezinte
un proiect de ţară, care să se bazeze pe valorile
familiei politice populare şi „să aibă dorinţa, voinţa,
calităţile umane şi profesionale implementării proiectului”
– informează Mediafax.


Procedura de vot în cadrul partidului va fi stabilită de secretariatul general al partidului.

Vasile Blaga a declarat că nu intenţionează să candideze la Preşedinţie, pentru că îşi respectă deciziile, considerând că locul liderului partidului este în Modrogan.

Întrebat dacă prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu ar putea fi unul dintre potenţialii candidaţi ai partidului la prezidenţiale, Blaga a spus că acesta este „cel mai competent” din partid.

De asemenea, întrebat acelaşi lucru despre Elena Udrea, Blaga a răspuns că fiecare membru al partidului poate să candideze dacă îndeplineşte profilul de candidat stabilit.

Chestionat referitor la afirmaţiile Elenei Udrea privind o reunificare a dreptei în care să fie şi PNL, Blaga a răspuns: „Ce reunificare să fac cu PNL? Prin martie-aprilie eram acuzat că vând partidul la PNL”.

El a adăugat că PNL este în coaliţie cu PSD, iar Crin Antonescu este candidatul PNL la Preşedinţie şi PDL nu îl sprijină pe acesta.

Întrebat dacă ar putea exista totuşi o colaborare cu PNL în cazul în care USL se va rupe, Blaga a spus că PDL are colaborări teritoriale foarte bune cu liberalii în multe locuri din ţară.

În aceeaşi conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat că va lua o decizie privind o eventuală candidatură la prezidenţiale după ce se va întâlni cu membrii tuturor filialelor din ţară. „Voi face un tur al filialelor şi voi lua o decizie. Întind o mână tuturor membrilor PDL, sunt calm, dar hotărât, serios şi responsabil”, a spus Predoiu.

Citeste mai departe