|vineri, decembrie 8, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » PATRU SĂTMĂRENI REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE
  • Urmareste-ne!

PATRU SĂTMĂRENI REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE 

În urma a 18 percheziţii efectuate simultan
pe teritoriul Franţei şi al României a fost
destructurată o grupare specializată în trafic
de persoane şi proxenetism ce acţiona
pe relaţia România-Franţa.

La data de 25 iunie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare au organizat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, cu legături externe, specializată în trafic de persoane, proxenetism, distrugere şi ameninţare.

Activitatea a fost desfăşurată în colaborare cu Jandarmeria Naţională Franceză, Secţia Cercetări din Montpellier, judecătorul de instrucţie Narbone, la acţiune participând doi ofiţeri francezi şi ofiţerul de afaceri interne francez acreditat la Bucureşti.

De asemenea, la activităţi au participat poliţişti criminalişti şi luptătorii de intervenţie rapidă din cadrul I.P.J. Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de D.I.P.I..
Gruparea destructurată era bine organizată, fiind coordonată de un cetăţean român, la grup aderând mai multe persoane care aveau rolul de a recruta şi transporta victimele în Franţa, unde erau exploatate sexual de membrii reţelei.

Activitatea în cauză s-a desfăşurat simultan atât pe teritoriul României, cât şi al Franţei, fiind efectuate 18 percheziţii în locurile în care gruparea îşi desfăşura  principalele activităţi.
În urma activităţilor desfăşurate în Franţa autorităţile judiciare din această ţară au identificat cinci suspecţi români, cu vârste cuprinse între 28 şi 53 de ani, din Carei şi localităţile limitrofe.

Pe raza judeţului Satu Mare au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare patru mandate de aducere, cei în cauză fiind conduşi la sediul D.I.IC.O.T. – B.T. Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Adauga un comentariu