|sâmbătă, octombrie 1, 2022
Sunteti aici: Home » Locale » PATRU AMENZI DATE DE INSPECTORII DSV
  • Urmareste-ne!

PATRU AMENZI DATE DE INSPECTORII DSV 

Inspectorii  Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru
Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat
în perioada 13.09.2013 -19.09.2013, un număr
de 169  acţiuni de control la unităţi
şi gospodăriile populaţiei.
Au fost verificate: depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine,  unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte. În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor, existenta echipamentelor de protecție.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat, 4 amenzi contravenţionale, în valoare de  totală de 2400 lei.
Deficienţa sancţionată a fost: depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare (3 magazine alimentare, Satu Mare–1800 lei, 1 magazin alimentar, Păuleşti–600 lei).

În această săptămână sa diagnosticat un caz de trichineloză la 1 suină în localitatea Petin. Cantitatea de 120 kg carne, în valoare de 1.080 lei a fost  confiscată şi dirijată spre incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

A fost declanşată campania de verificare a eficacităţii acţiunii de vaccinare antirabică a vulpilor din mediul silvatic, prin împuşcarea şi recoltarea controlată a acestora, prin intermediul administratorilor fondurilor de vânătoare. Acţiunea va dura până la data de 30.09.2013.

În plină desfăşurare acţiunea de inspecţie în exploataţiile non profesionale de animale din judeţul Satu Mare conform eşantioanelor solicitate de APIA.

Adauga un comentariu