|marți, septembrie 21, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Parlamentul dezbate mâine referedumul propus de Traian Băsescu
  • Urmareste-ne!

Parlamentul dezbate mâine referedumul propus de Traian Băsescu 

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor va
discuta mâine, începând cu ora 11:00, scrisoarea
preşedintelui Traian Băsescu referitoare
la organizarea unui nou referendum privind
Parlamentul unicameral cu maximum 300 de aleşi.

Anunţul a fost făcut de către liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, după şedinţa de luni a Birourilor permanente reunite. El a mai spus că până mâine se vor pronunţa şi Comisiile juridice ale Parlamentului. Avizul Parlamentului este consultativ.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în 11 iunie că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009. În aceeaşi zi, şeful statului a trimis preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor o scrisoare în care informează asupra iniţierii referendumului:

„În temeiul dispoziţiilor art. 2 şi art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi art. 11 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, doresc să solicit poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes naţional:

1. Trecerea la un Parlament unicameral
2. Reducerea numărului total de parlamentari la maximum 300

Având în vedere dispoziţiile legale enunţate, doresc să consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional pe problemele sus-menţionate”.

Citeste mai departe