|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Pactul pentru Apărare, SEMNAT la Cotroceni. Iohannis: Le arătăm militarilor români că îi respectăm
  • Urmareste-ne!

Pactul pentru Apărare, SEMNAT la Cotroceni. Iohannis: Le arătăm militarilor români că îi respectăm 

Preşedintele Klaus Iohannis şi partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlamentpactul-pentru-aparare-semnat-la-cotroceni-iohannis-le-aratam-militarilor-romani-ca-ii-respectam au semnat azi, la Palatul Cotroceni, Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare.

Iohannis a declarat, după semnarea Pactului pentru Apărare, că îl înțelege ca pe un acord implicit pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare. „Le arătăm, prin acest Pact, militarilor români că îi respectăm”, a declarat președintele.Klaus Iohannis a spus că armata poate fi un furnizor de securitate, dar și de creștere economică și a precizat că, personal, vede în acest acord și un acord implicit pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare.

Acordul a fost semnat de şeful statului şi preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi prim-vicepreşedintele liberalilor Cătălin Predoiu, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele PC, Daniel Constantin, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintele PP-DD. Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, a lipsit de la ceremonie.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu