|miercuri, iulie 28, 2021
Sunteti aici: Home » Noutati » Organe pentru transplant uman, dezvoltate prin inginerie genetică în gazde animale
  • Urmareste-ne!

Organe pentru transplant uman, dezvoltate prin inginerie genetică în gazde animale 

În Japonia a fost declanşată, la nivel guvernamental,
acţiunea de legalizare a unei proceduri de inginerie
genetică prin care vor putea fi create organe
destinate transplantului uman,
care s-au dezvoltat
în organisme-gazdă animale.
Cercetările efectuate în laborator asupra embrionilor hibrizi – obţinuţi prin introducerea unor celule stem umane într-un embrion animal, din care au fost eliminate majoritatea informaţiilor genetice ce ţin de acesta – au demonstrat că există posibilitatea ca implantarea acestui tip de embrion în uterul animalului să aibă drept rezultat un organ uman, care se va dezvoltă la parametrii perfect funcţionali o dată cu maturizarea animalului-gazdă.
Prin procedura descrisă mai sus, oamenii de ştiinţă speră să obţină organe umane – rinichi, ficat sau chiar inimă – ce vor putea fi transplantate fără nicio reacţie adversă din partea receptorului .

În prezent cercetarea embrionilor hibrizi este permisă doar pentru o perioadă de două săptămâni, după care sunt distruşi, iar implantarea acestora într-un organism animal este interzisă. Nevoia depăşirii acestor reglementări a apărut după ce succesul obţinut de echipa de cercetare în injectarea celulelor stem de la şobolani în embrioane de şoareci, alterate genetic, succes despre care se crede că poate fi reprodus şi în cazul celulelor stem umane injectate în embrioane porcine.

Citeste mai departe