|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » ORĂ DE CIRCULAŢIE PENTRU ELEVI
  • Urmareste-ne!

ORĂ DE CIRCULAŢIE PENTRU ELEVI 

În cadrul Proiectului Pilot de Educație Rutiera mircea eliade
” O SECUNDA PENTRU VIATA TA !”, dedicat copiilor
și inițiat de Automobil Club Român, comisar de poliție
Săndulescu Simona din cadrul Inspectoratului de Poliție
Județean Satu Mare

– coordonator al Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu reprezentanți ai ACR Filiala Satu Mare, respectiv directorul acesteia Seletye David, au organizat o întâlnire cu elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mircea Eliade” Satu Mare.

Reprezentanții ACR au demarat aceste activități, dedicate tinerilor pietoni, în special elevilor din clasele I-VIII, tocmai datorită nevoii de responsabilizare a pietonilor ce încalcă reguli elementare de circulație, cum ar fi traversarea străzilor prin locuri nepermise. În cadrul întâlnirilor cu elevii se urmărește promovarea unor teme de interes prioritar, cum ar fi :

fost prezentat copiilor și un  mic dicționar de termeni specifici circulației rutiere, precum și sfaturi pentru micii pietoni de la… oamenii mari. Scopul proiectului este salvarea vieții copiilor si pregătirea acestora pentru a deveni buni conducători auto.

Elevii prezenți la întâlnire au avut posibilitatea de a demonstra faptul că au învățat regulile de circulație, descriind fiecare imagine din panourile tematice prezentate.

La final, concluzia a fost una unanimă: o clipă de atenție și o fărâmă de responsabilitate poate salva viața.

Adauga un comentariu