|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Oltean: Nu sunt de acord cu căsătoriile gay. România nu are nicio motivaţie pertinentă pentru legalizarea acestora
  • Urmareste-ne!

Oltean: Nu sunt de acord cu căsătoriile gay. România nu are nicio motivaţie pertinentă pentru legalizarea acestora 

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, desemnat în Comisia
de revizuire a Constituţiei, nu este de acord
cu căsătoriile gay şi a declarat că nu există vreo
motivaţie pertinentă pentru legalizarea acestora.

Ioan Oltean crede că „este o chestiune extrem de delicată” şi că, dacă în unele state europene se poate discuta despre „o practică, despre un obicei în privinţa aceasta, România este foarte departe de o asemenea stare de fapt şi de drept”.

„Constituţia noastră şi legislaţia noastră este foarte clară în privinţa aceasta şi cred că pentru moment ea răspunde realităţilor din România, poziţiei pe care poporul român a avut-o de-a lungul timpului, faptului că este un popor credincios în proporţie de aproape 100%. De aceea, cred că legislaţia care astăzi reglementează libertatea de exprimare, libertatea de conduită este suficient de clară pentru a permite fiecărui cetăţean să aibă o manifestare în concordanţă cu tradiţia poporului român, cu obiceiurile şi în ultimă instanţă chiar cu propriile lui sentimente şi cu propria lui gândire”, declară Oltean la RFI.

Ioan Oltean precizează că nu e de acord cu legalizarea căsătoriilor gay şi susţine că nu există motive pentru o eventuală legalizare a acestora: „Personal, nu, personal, nu. Cred că România în momentul acesta nu are nicio motivaţie pertinentă care să conducă spre o asemenea atitudine”.

Citeste mai departe