|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » Oficial al BCE: Europa a ieşit din zona de pericol. A venit momentul să facem reforme şi să creştem
  • Urmareste-ne!

Oficial al BCE: Europa a ieşit din zona de pericol. A venit momentul să facem reforme şi să creştem 

Zona euro a ieșit din zona de pericol însă pentru a europa
crește trebuie să-și restructureze sectorul financiar,
să stimuleze creșterea cu noi modele de afaceri și
să evite protecționismul, a declarat luni un oficial din
conducerea Băncii Central Europene (BCE),
transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Într-un discurs intitulat ‘Lecții din Asia de Est pentru zona euro’, ținut cu ocazia Forumului Economic Asia Europa, care are loc zilele acestea la Beijing, Benoit Coeure, membru în boardul BCE a apreciat că Europa este la o răscruce. ‘Într-o direcție se află experiența japoneză iar în cealaltă se află Asia de Est emergentă. Europa a ieșit din zona de pericol. A venit momentul să acționăm împreună, să facem reforme și să creștem’, a spus Benoit Coeure.

BCE intenționează, în prezent, să evalueze cele mai mari 128 de bănci din zona euro, înainte de a prelua anul viitor sarcina de supraveghere a băncilor, în încercarea de a crește transparența, a identifica măsurile corective care se impun și a crește încredere în sectorul financiar. ‘Prin aceste măsuri și cu condiția ca sursele de capital să fie clar identificate, incluzând aici surse publice atunci când sursele private au fost epuizate, cred că putem pune sistemul bancar pe o bază solidă’, a apreciat Benoit Coeure.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu