|duminică, iunie 13, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Observator Politică Externe PANICĂ în Rusia, după un anunţ despre un ACCIDENT CHIMIC soldat cu zeci de morţi
  • Urmareste-ne!

Observator Politică Externe PANICĂ în Rusia, după un anunţ despre un ACCIDENT CHIMIC soldat cu zeci de morţi 

Locuitorii regiunii Tiumen (Siberia) au fost cuprinşipanica-in-rusia-dupa-un-anunt-despre-un-accident-chimic-soldat-cu-zeci-de-morti-
de panică, vineri, la anunţarea unui accident chimic
care s-a soldat cu 55 de morţi, după care au aflat
că era vorba despre un exerciţiu organizat de
Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, relatează
AFP, potrivit Mediafax.
Filiala regională a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat vineri dimineaţa pe site că o scurgere de clor într-un rezervor de apă s-a soldat cu 55 de morţi şi 163 de răniţi. Informaţia, care nu menţiona nicăieri că este vorba despre un exerciţiu, a fost preluată imediat de mai multe publicaţii.

Potrivit comunicatului oficial, un nor toxic se îndrepta către partea centrală a Tiumenului, un oraş cu peste 60.000 de locuitori, capitala unei regiuni cu peste 3,5 milioane de locuitori, în Siberia de Vest.

„Comunicatul a fost formulat eronat. Încercăm să clarificăm această situaţie. Am primit numeroase apeluri telefonice”, a declarat pentru AFP un reprezentant al liniei roşii de la Tiumen a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul a anunţat imediat după aceea că este vorba despre un exerciţiu şi că situaţia descrisă în primul comunicat este doar scenariul acestui exerciţiu.

Citeste mai departe