|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Observator Politică Externe BNR s-a autosesizat să facă control la CEC. Vasilescu: „Din comisie vor face parte oameni tineri care nu-şi vor compromite numele şi cariera”
  • Urmareste-ne!

Observator Politică Externe BNR s-a autosesizat să facă control la CEC. Vasilescu: „Din comisie vor face parte oameni tineri care nu-şi vor compromite numele şi cariera” 

Banca Naţională a României va începe săptămânabnr-s-a-autosesizat-sa-faca-control-la-cec-vasilescu-din-comisie-vor-face-parte-oameni-tineri-care-nu-si-vor-compromite-numele-si-cariera
viitoare un control la CEC pentru a verifica
creditul acordat Ioanei Băsescu.
„Banca centrală s-a autosesizat. Am primit şi o adresă de la Ministerul de Finanţe, acţionarul majoritar al CEC Bank, care roagă să se facă control la CEC. S-a anunţat şi o Comisie Parlamentară şi banca centrală trebuie să se pregătească”, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Acesta a precizat că va fi un control de conformitate, în sensul că un credit de un milion de euro nu poate să reprezinte pentru CEC un risc de instabilitate de nici un fel, însă se ia în discuţie o situaţie care a făcut obiectul unei dezbateri publice şI poate să creze un risc reputaţional la CEC, care poate duce un risc de imagine.

Citeste mai departe