|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Obama va participa la summitul G20, chiar dacă s-a arătat dezamăgit de decizia Moscovei de a-i acorda azil lui Edward Snowden
  • Urmareste-ne!

Obama va participa la summitul G20, chiar dacă s-a arătat dezamăgit de decizia Moscovei de a-i acorda azil lui Edward Snowden 

Preşedintele SUA, Barack Obama, s-a declarat
dezamăgit de decizia Rusiei de a-i acorda azil
provizoriu de un an fostului consultant
al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA),
Edward Snowden, dar a precizat că,
în pofida acestui fapt, va merge la summitul
G20 de luna viitoare din Rusia,
informează agerpres.ro.
„Am fost dezamăgit întrucât, chiar dacă nu am semnat un tratat de extrădare cu ei, tradiţional am încercat să respectăm cererile lor dacă cineva încălca legea sau presupunea încălcarea legii ţării lor”, a declarat Obama, într-o emisiune televizată marţi seara la NBC.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Obama a indicat că va participa la summitul G20 din septembrie de la Sankt Petersburg (Rusia), dar a refuzat să precizeze dacă va avea cu această ocazie şi o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin tete-a-tete. Anterior, Casa Albă a afirmat că va evalua dacă o întrevedere dintre cei doi şefi de stat mai are sens în condiţiile date.

Invitat în emisiunea „The Tonight Show” a lui Jay Leno, Obama a afirmat că Moscova alunecă, uneori, într-o mentalitate a războiului rece, potrivit Reuters.

„Sunt momente când ei alunecă în gândirea şi mentalitatea războiului rece. Ceea ce îi spun eu preşedintelui Putin este că totul e în trecut şi că trebuie să ne gândim la viitor. Şi nu există niciun motiv pentru care noi nu suntem în măsură să cooperăm mai eficient decât o facem în prezent”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

„Voi merge la summitul G20 pentru că acesta este principalul forum unde se poate vorbi de economie, de economie internaţională, cu liderii principalelor economii din lume”, a explicat el.

Citeste mai departe