|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » O BĂTRÂNĂ A VRUT SĂ TREACĂ FRAUDULOS FRONTIERA
  • Urmareste-ne!

O BĂTRÂNĂ A VRUT SĂ TREACĂ FRAUDULOS FRONTIERA 

Duminică, 20 octombrie a.c., în jurul orei 20.30,Batrana
la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul
Satu-Mare, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară
un cetăţean român, şofer al unui autoturism
în care se afla ca pasager o femeie care,
la controlul de frontieră, a prezentat
o carte de identitate românească.
Poliţistul de frontieră care a efectuat controlul actului de identitate a constatat că acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, documentul fiind fals total.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia care a prezentat documentul fals are 89 ani, este din Republica Moldova şi a intrat legal în România, aceasta deţinând o adeverinţă prin care se atestă faptul că a redobândit cetăţenia română.

În cadrul cercetărilor, femeia a declarat că intenţiona să meargă la fiica ei, aflată în Italia. În acest sens, cealaltă fiica a ei, aflată în R. Moldova, i-a procurat, prin intermediul unei persoane a cărei identitate nu o cunoaşte, documentul de identitate românesc.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celei în cauză, femeia fiind cercetată în prezent pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale.

 

Adauga un comentariu