|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Noutati » O baterie de telefon reîncărcabilă în 30 de secunde? O companie israeliană promite minunea
  • Urmareste-ne!

O baterie de telefon reîncărcabilă în 30 de secunde? O companie israeliană promite minunea 

O companie israeliană a anunţat că a dezvoltat o tehnologie care permite reîncărcareao-baterie-de-telefon-reincarcabila-in-30-de-secunde-o-companie-israeliana-promite-minunea unui telefon mobil în câteva secunde şi a unei maşini electrice în câteva minute, avans tehnologic care ar putea duce la transformări în două dintre cele mai dinamice domenii industriale din lume, relatează Israel Hayom. Tehnologia este aplicabilă şi bateriilor electrice pentru autoturisme, scrie sursa citată.

Folosind nanotehnologia pentru sintetizarea de molecule artificiale, compania StoreDot din Israel a dezvoltat o baterie care poate absorbi şi stoca o cantitate foarte mare de energie în scurt timp, acţionând, de fapt, ca un burete foarte dens care absoarbe energia electrică şi o păstrează. “Acestea sunt materiale noi”, a spus Doron Myersdorf, fondatorul şi directorul executiv al StoreDot, firmă printre ai cărei investitori se numără şi miliardarul rus Roman Abramovici, care este şi proprietarul clubului de fotbal Chelsea.

Inovaţia se bazează pe crearea de “nanogranule”, pe care StoreDot le descrie ca molecule de peptide bioorganice. Nanogranulele modifică modul în care se comportă o baterie pentru a permite rapid absorbţia şi păstrarea energiei electrice.

Actualul prototip este mult prea voluminos pentru un telefon mobil, dar compania estimează că va putea lansa pe piaţă, până în 2016, o baterie subţire care să poată absorbi şi furniza în numai 30 de secunde energia electrică necesară funcţionării unui smartphone pentru o zi întreagă.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu