|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Noutati » NASA recunoște INVOLUNTAR că nu a ajuns NICIODATĂ pe LUNĂ! (VIDEO)
  • Urmareste-ne!

NASA recunoște INVOLUNTAR că nu a ajuns NICIODATĂ pe LUNĂ! (VIDEO) 

Un clip video lansat de NASA pentru a promova misiunea spațială Orionnasa-recuno-te-involuntar-ca-nu-a-ajuns-niciodata-pe-luna-video a dezlănțuit o adevărată frenezie printre cei care spun că aselenizarea a fost un scenariu bine realizat în studiourile de filmare hollywood-iene.

În materialul video unul dintre inginerii NASA prezintă scopul misiunii Orion, primul pas în călătoria unei nave spațiale cu echipaj uman către Marte.

În prima sa fază, misiunea Orion va fi plasată pe o orbita situată la aproximativ 100 de kilometri deasupra Terrei, urmând ca ulterior să se deplaseze la o distanță mai mare de 6,000 de kilometri.

Principalul scop urmărit de NASA în această misiune este trimiterea capsulei spațiale în zona centurilor Van Allen, un tor dens de particule radioactive, produs de câmpul magnetic al Pământului, un potențial pericol pentru misiunile cu echipaj uman trimise în Spațiu.

„Radiațiile de genul celor întâlnite în zona centurilor Van Allen prezintă un potențial pericol sistemelor electronice aflate la bordul navelor spațiale. Misiunea Orion va testa capacitatea de protecție a scuturilor capsulei la trecerea prin această zonă a Spațiului”, spune NASA.

Declarația de mai sus a produs o explozie în rândul celor care spun de mult timp că niciuna dintre misiunile Apollo nu a ajuns cu adevărat pe Lună, imaginile pe care le cunoaștem, micul pas pentru Om și mare pentru umanitate, fiind de fapt înregistrate într-un studio de filmare.

Ipoteza pe care se lansează adepții teoriei conspiraționiste de mai sus are urme de logică și speculează enunțul vag al declarației agenției spațiale americane.
Pe toate forumurile informația este despicată de-a fir, a păr, precizându-se că modul în care este explicată misiunea capsulei Orion de către NASA lasă să se înțeleagă că trecerea prin centurile de radiații Van Allen pune o problemă cu adevărat serioasă… Și dacă acest lucru este adevărat, înseamnă că ar fi trebuit ca echipaje umane să fi asolizat deja pe Marte, sau chiar mai departe, pe Saturn, pentru că NASA a atins deja Luna, trecând prin zona cu radiații periculoase, pentru care testează acum scuturile, cu o tehnologie mult mai proastă decât cea prezentă. Deci problema trecerii în siguranță prin centurile Van Allen a fost rezolvată deja de NASA, în anii ’60, zborurile cu echipaj uman ajungând pe Lună, nu?

NASA oferă explicații la fel de pertinente și de logice.
Două sunt diferențele dintre misiunile spre Lună și Orion:timpul petrecut în zona radiațiilor nocive și dorința de a testa noile echipamente în aceste condiții.

Oficialii agenției spațiale precizează că în timpul misiunilor spre lună capsulele Apollo doar au traversat zona puternic radioactivă și că în ciuda tehnologiei mai învechite, timpul petrecut sub impactul radiațiilor a fost scurt, efectul produs asupra dispozitivelor aflate la bord și a echipajului uman fiind unul minor.
De altfel NASA precizează că nivelul de radiații la care au fost supuși astronauții în drumul spre Lună este identic cu cel la care în mod legal pot fi expuși angajații oricărei centrale nucleare din lume.

O altă diferență este aceea că misiunea Orion nu este proiectată doar să traverseze centura de radiații, ea va sta în acea zonă cel puțin 21 de zile, testând scuturile de protecție și înmagazinând informații extrem de prețioase despre solicitările la care vor fi supuse viitoarele nave spațiale cu echipaj uman la bord.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu