|miercuri, iulie 28, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » MUNICIPALITATEA NU DOREŞTE SĂ CEDEZE APASERV-UL JUDEŢULUI
  • Urmareste-ne!

MUNICIPALITATEA NU DOREŞTE SĂ CEDEZE APASERV-UL JUDEŢULUI 

Primarul Dorel Coica nu este de acord ca Apaserv-ul
să fie preluat de Consiliul Judeţean cu toate
că conducerea acestei instituţii face demersuri
pentru obţinerea pachetului majoritar
de acţiuni al societăţii.

La conferinţa de presă de azi, primarul a arătat că municipalitatea deţine peste 90% din acţiunile Apaserv, societate la care aşa cum susţine Coica, sunt investiţi banii cetăţenilor din Satu Mare, iar contribuţia Consiliului Judeţean este minimă. Se vorbeşte de bani mulţi în condiţiile în care Consiliul Local Satu Mare deţine 93,94% din acţiuni ceea ce reprezintă 5.142.340 lei în comparaţie cu aportul Consiliului Judeţean de numai 50.000 de lei, ce reprezintă doar 0,725% din acţiuni.

Dorel Coica spune că, pentru a cumpăra pachetul majoritar, CJ are nevoie de 13.299.265 lei, ceea ce reprezintă 51% din activwele societăţii. Primarul susţine că potrivit contractului de creditare semnat cu BERD şi garantat de Consiliul Local Satu Mare, contribuţia municipalităţii nu poate să scadă sub 75% pe perioada derulării creditului. În concluzie, CJ ar putea cumpăra doar maximum 25% din acţiuni.

În ultima şedinţă de CJ, conducerea instituţiei şi-a manifestat interesul pentru a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni a SC acestora se loveşte de rezistenţa opusă de primarul Coica.