|vineri, septembrie 22, 2023
Sunteti aici: Home » Diverse » Motivul pentru care exista ‘selfie’
  • Urmareste-ne!

Motivul pentru care exista ‘selfie’ 

Societatea in care traim a dezvoltat acest fenomen ca fiind unul normal si existential.
Un studiu publicat de Universitatea din Michigan arata ca oamenii au o doza marita de narcisism, fapt care duce la o serie de stari ce ne determina sa facem cat mai multe poze pe zi. In plus, acest studiu arata ca retelele de socializare sunt ca o oglinda a fiecareia dintre noi si ne dezvolta abilitati dintre cele mai anormale.
Specialistii in comportamentul uman au ajuns la concluzia ca „fenomenul selfie” este unul care vrea sa ne expuna partea cea mai valoroasa. Astfel ca atunci cand punem o poza pe Facebook, Twitter sau Instagram trebuie sa fie una care ne va scoate in evidenta calitatile, si nu defectele.
Totodata societatea in care traim, bazata doar pe frumusetea exterioara, te obliga sa ai o activitate pe retelele de socializare care sa reflecte intocmai cerintele momentului.
De asemenea specialistii sunt de parere ca pozele de tip „selfie” pot ascunde intr-un fel sau altul trecutul, prezentul sau viitorul fiecaruia dintre noi.
Insa ca orice lucru care are si parti negative si parti pozitive, aceasta stare ne ajuta sa ne descoperim pe noi insine si sa ne iubim mai mult propria persoana.

Adauga un comentariu