|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Modificări la „Declaraţia anuală privind impozitul pe profit”
  • Urmareste-ne!

Modificări la „Declaraţia anuală privind impozitul pe profit” 

Modelul formularului 101 „Declaraţia privind impozitul pe profit”, cod 14.13.01.04,Modificări la „Declaraţia anuală privind impozitul pe profit” utilizat pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, a suferit o serie de modificări, anunţă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj.

Noul formular se utilizează începând cu declararea obligaţiilor anuale privind impozitul pe profit, aferente anului fiscal 2014. Contribuabilii care au optat, în conformitate cu legislaţia contabilă în vigoare, pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal să corespundă exerciţiului financiar. Aceşti contribuabili au obligaţia să depună declaraţia privind impozitul pe profit până la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv de la închiderea anului fiscal modificat.

Termenul de depunere al acestei declaraţii este de până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul pentru organizaţiile nonprofit şi contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură şi până la data de 25 martie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit, alţii decât cei enumeraţi mai sus.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu