|duminică, iunie 20, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Minori români, recrutaţi pentru sex cu preoţi de la Vatican!
  • Urmareste-ne!

Minori români, recrutaţi pentru sex cu preoţi de la Vatican! 

Nouă prelaţi sunt acuzaţi de pedofilie.
Adolescenţii ar fi fost racolaţi de un fost carabinier!

Scandalurile de pedofilie care au afectat Vaticanul nu sunt de dată recentă şi s-au tot acumulat de-a lungul timpului. La instalarea în fruntea Bisericii Catolice a noului Papă, Francisc, s-a vorbit mult despre complicatul mandat al acestuia, printre altele, tocmai pentru că el era aşteptat să gestioneze cazurile clericilor acuzaţi de pederastie, urmând linia toleranţei zero instituită de Benedict al XVI-lea.

Turnaţi din interior
Noi dezvăluiri zguduie Vaticanul. Şi de data asta este vorba despre o reţea de pedofilie la Vatican, în care ar fi implicaţi numeroşi minori români, din şi din alte ţări ale Europei de Est. Dezvăluirea vine chiar din rândul clericilor, din partea unui fost preot italian, care a denunţat recent, la comandamentul carabinierilor, existenţa acestei reţele, iar Corriere della Sera, Il Matino, Menti Informatiche, La Depeche şi alte publicaţii scriu în detaliu despre cazul de faţă.
Don Patrizio Poggi, în vârstă de 46 de ani, le-a declarat autorităţilor italiene că un fost carabinier era cel care le procura prelaţilor băieţii pentru partidele de sex.

Sex în biserici
Potrivit declaraţiilor lui Poggi, adolescenţii români, printre care numeroşi minori, ar fi fost recrutaţi de carabinier în localurile de noapte din incinta gării Termini de la Roma şi ar fi fost obligaţi să întreţină raporturi sexuale cu nouă preoţi italieni, în câteva biserici de la periferia din nordul capitalei Italiei. Pentru fiecare raport sexual, românii ar fi primit sume de bani care variază între 150 şi 500 de euro.

Reţea “bine organizată şi gestionată”
Patrizio Poggi, condamnat la cinci ani de închisoare pentru agresiuni sexuale asupra unor minori, a denunţat carabinierilor, la 8 martie, reţeaua de prostituţie cu minori, inclusiv români.
Cei nouă preoţi care îi abuzau pe minorii români, cu vârste de 16 şi 17 ani, făceau parte din parohiile Pisa, Magliana, Pineta Sacchetti, Cassia şi St. John, potrivit publicaţiei quotidiano.net.
Potrivit ediţiei online pentru Roma a Corriere dela Sera, fostul preot paroh al Bisericii San Filippo Neri din Roma a denunţat prelaţii şi reţeaua de prostituţie „bine organizată şi gestionată”.

Complicitate
Poggi afirmă în denunţul său fostul carabinier „selecta” tineri şi minori dintr-un local gay, „Twink”, şi în zona acestuia, pe bulevardul Giolitti, în apropiere de gara Termini. În afară de acesta, fostul preot afirmă că de „recrutare” în cadrul acestei reţele se ocupau, de asemenea, directoarea unei mici agenţii matrimoniale şi „un personaj care ţinea contabilitate la negru în parohia San Filippo Neri”, unde a fost preot Poggi.
Poliţistul care îi „livra” pe copiii români preoţilor era implicat şi în alte reţele de prostituţie masculină, inclusiv în cele din lumea artistică sau a modelling-ului, iar printre clienţii pe care îi deservea s-au numărat şi membri ai sectelor sataniste. El pleca în căutare de tineri şi pe la discoteci gay, saune şi săli de sport din Roma.
Cei trei au mai lucrat împreună „creând un program cunoscut sub numele ‘Belli e Dannati’ (Frumoşi şi Blestemaţi) „pe aceeaşi „piaţă”, potrivit fostului preot.

“Un caz exploziv”

Potrivit publicaţiei britanice The Times, fostul carabinier, care conducea un Fiat Panda cu inscripţia „Urgenţă Sânge” pentru a putea parca uşor în zona „Twink” (în argou, tânăr gay), selecta imigranţii români, unii minori. „Este un caz exploziv, care ameninţă să afecteze Vaticanul”, apreciază ziarul britanic.
Poggi susţine că face aceste declaraţii acum pentru a proteja “Sfânta Biserică şi comunitatea creştină”. În plus, potrivit acestuia, băieţii erau racolaţi pentru sex pentru că “erau muritori de foame şi disperaţi”, notează cotidianul Il Messaggero.

Citeste mai departe