|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Ministrul Nicolăescu garantează asistenţă medicală “în limita banilor pe care-i are”
  • Urmareste-ne!

Ministrul Nicolăescu garantează asistenţă medicală “în limita banilor pe care-i are” 

Între 24.12.2013 şi 06.01.2014 , asistenţa medicalăministrul-nicolaescu-garanteaza-asistenta-medicala-in-limita-banilor-pe-care-i-are
primară în mediul rural e asigurată conform
graficelor de gărzi aprobate în 34 de judeţe.

În judeţele Brăila, Covasna, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vrancea, în mediul rural nu sunt organizate centre de permanenţă, iar în judeţele Prahova şi Ilfov nu sunt centre de permanenţă nici în urban nici în rural. Sunt concluzii reieşite în urma controlului efectuat între 10-15 decembrie pentru evaluarea capacităţii sistemului sanitar de a asigura asistenţă medicală în perioada Sărbătorilor Crăciunului, anunţate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

“Pentru situaţiile în care sunt depăşite competenţele centrelor de permanenţă sau unde acestea nu sunt organizate, să se realizeze grafice de lucru pentru funcţionarea normală a dispeceratelor de urgenţă şi, bineînţeles, asigurarea echipelor necesare de ambulanţă şi SMURD”, a precizat ministrul, făcând apel în acest sens la autorităţile locale. De asemenea, ministrul Nicolăescu a cerut Colegiului Medicilor să găsească o soluţie pentru o realitate incredibilă: pe Valea Prahovei nu există nicio farmacie care să asigure livrare non stop de medicamente. Controlul a scos la iveală deficienţe privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale prin liniile de gardă la spitalele de urgenţă din Buzău şi Constanţa şi la Spitalul „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul „N. Malaxa” din Capitală; lipsa unor medicamente sau stocuri insuficiente, direcţia farmaceutică din MS, furnizorii şi beneficiarii, având misiunea de acoperi acest gol.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu