|sâmbătă, mai 15, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Ministrul Muncii vrea ca românii să fie angajaţi în UE în aceleaşi condiţii ca persoanele din alte ţări
  • Urmareste-ne!

Ministrul Muncii vrea ca românii să fie angajaţi în UE în aceleaşi condiţii ca persoanele din alte ţări 

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat
duminică, la Mamaia, continuarea unor acţiuni
concrete menite să-i protejeze pe românii care
lucrează în ţările Uniunii Europene, în acest sens
fiind deja încheiate protocoale cu ţări precum
Cipru sau Italia, unde lucrează un număr foarte
mare de români, informează agerpres.ro.
Aceste acţiuni constau într-o serie de protocoale instituţionale prin care persoanele care lucrează în ţările Uniunii Europene să fie protejate şi să fie angajate în aceleaşi condiţii cu persoane din astfel de ţări.

Potrivit ministrului, trebuie să existe aceeaşi politică pentru toţi cetăţenii, indiferent că lucrează în România sau în altă parte.

„M-am gândit încă de anul trecut să încep o tentativă de discuţii cu toţi miniştrii (n.r. – omologi) din toate ţările Uniuni Europene, să încep să construiesc o legătură directă şi mai ales instituţională cu aceste ţări. Acest lucru înseamnă că protocoalele pe care am început să le semnez cu fiecare ministru din fiecare ţară reprezintă un protocol de colaborare instituţională. (…) Aceasta înseamnă că instituţii specializate precum Inspecţia Muncii, Agenţia de Plăţi şi Casa Naţională de Pensii pot să construiască legături directe, să facă schimb de informaţii şi să acţioneze rapid cu instituţia omologă din ţara respectivă atunci când apare un caz şi ar putea fi rezolvat”, a explicat ministrul Muncii, la Şcoala de Vară a Tineretului PNL.

Câmpeanu a arătat că partea română a încheiat astfel de protocoale cu Italia şi cu Cipru, a semnat cu Marea Britanie, Belgia, Olanda, existând totodată discuţii cu alte ţări, între care Grecia.

Citeste mai departe