|vineri, septembrie 22, 2023
Sunteti aici: Home » Noutati » Milioane de computere din intreaga lume, compromise de spionii NSA! Verifica-ti hard-disk-ul!
  • Urmareste-ne!

Milioane de computere din intreaga lume, compromise de spionii NSA! Verifica-ti hard-disk-ul! 

Fosti ofiteri ai serviciilor de informatii si specialistii in securitate informaticamilioane-de-computere-din-intreaga-lume-compromise-de-spionii-nsa-verifica-ti-hard-disk-ul de la Kaspersky au dezvaluit ca Agentia Nationala de Securitate (NSA) a reusit sa planteze in hard-disk-urile manufacturate de mai multi producatori de varf din domeniu un program de tip spyware, care le permite sa-si arunce ochii vigilenti in cvasi-majoritatea computerelor active la aceasta ora in lume.

Culmea este faptul ca programul a functionat nedetectat timp de 14 ani!

Un fost angajat NSA a confirmat pentru Reuters corectitudinea informatiei furnizate de Kaspersky adaugand ca personalul agentiei estimeaza eficacitatea acestor programe de spionaj ca fiind asemanatoare Stuxnet.
Evident, NSA a declinat orice comentariu pe acest subiect.

Conform Kaspersky, implantarea unui program malicious intr-o zona atat de obscura de cod a sistemului de calcul –  firmware, lansata de fiecare data cand computernul este pornit, reprezinta o reusita exceptionala a hacker-ilor.
Firmware-ul dispozitivelor de stocare pe disc reprezinta o tinta in cadrul oricarui atac cibernetic, valorand aproape la fel de mult ca si accesul la codul BIOS, lansat automat la fiecare bootare a computerului.

Costin Raiu, unul dintre conducatorii echipelor de cercetare ale Kaspersky, a declarat ca prin intermediul programelor spyware, se dobandeste controlul de la distanta asupra configuratiei care contine hard-disk-ul infectat.

Kaspersky estimeaza faptul ca programele spyware pot fi regasite pe hard-disk-uri vandute de majoritatea producatorilor de top de pe piata, Western Digital Corp, Seagate Technology, Toshiba Corp, IBM, Micron Technology si Samsung Electronics

Citeste mai departe

Adauga un comentariu