|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Mii de sătmăreni riscă să fie executaţi silit
  • Urmareste-ne!

Mii de sătmăreni riscă să fie executaţi silit 

Pentru a recupera datoriile pe care mulţi sătmăreni le au faţă de bugetul municipiuluiMii-de-sătmăreni-riscă-să-fie-executaţi-silit Satu Mare prin neplata amenzilor, indiferent de forma lor, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare a demarat o campanie de executare silită a rău – platnicilor. Pe site-ul Primăriei Satu Mare a fost publicată o listă cu 4.400 de persoane aflate în această situaţie.

Achitarea amenzilor, ignorată
Potrivit şefului Serviciului executare silită din cadrul DITL Satu Mare, Dan Mirel, lista cuprinde numele sătmărenilor care nu şi-au achitat amenzile primite în cursul anului trecut în termen de şase-nouă luni de la primirea acestora. „Ca şi în orice societate civilizată, amenzile primite pentru diferite abateri trebuie achitate. Însă mulţi, foarte mulţi sătmăreni nu se catadicsesc să facă acest lucru şi, pur şi simplu, ignoră acest lucru. Toţi cei care sunt trecuţi pe această listă publicată pe site-ul Primăriei Satu Mare au primit, în prealabil, câte o somaţie de plată. Dacă în termen de 30 de zile de la acea somaţie şi-ar fi achitat datoria, acum cu siguranţă nu s-ar mai găsi pe această listă”, a precizat Dan Mirel.

Lista cuprinde 4.400 de sătmăreni care aveau de achitat amenzi cuprinse între 40 şi 5.000 de lei. Sunt unele persoane care au de achitat chiar şi câte cinci-şase amenzi. Probabil că sunt şi foarte multe prostituate, dar sunt şi firme sau chiar persoane publice. „Nu facem diferenţe între cei care au datorii. Chiar dacă este o persoană publică şi nu şi-a achitat amenda la termenul stabilit a fost trecută pe această listă”, a mai adăugat Dan Mirel.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu