|sâmbătă, octombrie 1, 2022
Sunteti aici: Home » Interne » Mihai Voicu: Există posibilitatea ca reprezentanţii societăţii civile să fie invitaţi la dezbaterile privind Roşia Montană
  • Urmareste-ne!

Mihai Voicu: Există posibilitatea ca reprezentanţii societăţii civile să fie invitaţi la dezbaterile privind Roşia Montană 

Există posibilitatea ca membrii comisiilor
de specialitate care vor fi chemate să-şi dea
avizul prealabil asupra proiectului de la
Roşia Montană să invite la dezbateri orice
persoană care poate prezenta în mod logic
şi cu calm un argument, a declarat, luni,
ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul,
Mihai Voicu.
„Există posibilitatea – sigur, nu în plen – dar există posibilitatea ca membrii comisiilor permanente de specialitate care vor fi chemate să-şi dea avizul prealabil asupra proiectului să invite la dezbateri orice persoană. Orice persoană poate fi invitată la dezbaterea comisiilor. De aceea, oricine poate prezenta în mod logic şi cu calm un argument poate fi invitat la dezbatere. Nu ştiu cum vor proceda comisiile, dar posibilitatea există”, a declarat Mihai Voicu, la RFI, întrebat fiind dacă reprezentanţii societăţii civile ar putea fi invitaţi la dezbaterile parlamentare pe această temă.

Pe de altă parte, ministrul delegat a apreciat că ar fi utilă o dezbatere despre exploatarea de la Roşia Montană în afara clădirii Parlamentului, pentru o zi sau două. „Ar fi poate utilă o dezbatere în afara clădirii Parlamentului, undeva poate chiar în zonă, cu răbdare, pentru o zi sau două, în care să fie ascultaţi toţi cei care doresc să spună ceva pe acest subiect”, a adăugat Voicu, potrivit Agerpres.

Liberalul a mărturisit că din cauza programului nu a reuşit să urmărescă argumentaţia celor care protestau şi mai spus că aşteaptă dezbaterile parlamentare pe tema Roşia Montană, argumentaţia unor specialişti, mai ales argumentele economice.

„Nu avem cum să nu ne uităm la un număr de locuri de muncă, nu avem cum să nu ne uităm la veniturile pe care statul le poate obţine nu doar din redevenţe, ci şi din TVA, impozite pe profit, pe dividende, pe salarii şi aşa mai departe. Sunt deschis să ascult orice fel de argumentaţie, pentru că vă mărturisesc că nu mi-am formulat o opinie. Nu am suficiente informaţii (…) şi de aceea aştept cu interes dezbaterea parlamentară”, a precizat el.

Câteva sute de persoane au protestat duminică la fântâna din Piaţa Universităţii din Bucureşti împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană şi a gazelor de şist.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu